Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER), u saradnji sa Udruženjem starih zanata i vještina NIT, počinje sa realizacijom projekta „Očuvanje i razvoj tradicionalnog crnogorskog zanata – zlatoveza“, koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa Glavnim gradom Podgoricam i opštinama Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.

U cilju predstavljanja aktivnosti projekta, pozivamo Vas na:

 

INFO DAN

 

koji će se održati u utorak 9. aprila, od 13:00 do 14:00 časova, u Podgorici, u prostorijama IPER-a,  ul. Kralja Nikole 27a/4, poslovni centar „Čelebić“, preko puta Sat kule.

Projekat ima za cilj promovisanje i očuvanje crnogorskog zlatoveza kao jedinstvenog zanata ove vrste, te njegovu popularizaciju, dodavanjem epiteta prepoznatljivog crnogorskog brenda. Crnogorski  zlatovez datira  iz 17. vijeka i predstavlja jednu od pet najznačajnijih svjetskih tehnika  ukrštenih vezova.

Tokom Info dana svi prisutni će imati priliku da se detaljnije informišu o samom  projektu, kao i šta se njime želi postići. Info dana, biće otvoren poziv za sve zainteresovane žene da se prijave za obuku „Vještine vezenja crnogorskog zlatoveza“.

Molimo Vas da Vaše prisustvo potvrdite najkasnije do ponedeljka 08. aprila do 10:00h, putem e-maila iper@t-com.me ili pozivom na broj telefona +382 20 622 931.

DOBRODOŠLI!

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).