Social Impact Award je najveći međunarodni program na temu društvenog preduzetništva, posvećen mladima starosti od 14-30 godina, koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 14 do 30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog preduzetništva u zemlji i svijetu. Program se danas sprovodi u više od 15 zemalja Evrope, Azije i Afrike te obuhvata više od 8.000 mladih godišnje.

Centar za ekonomski prosperitet i slobodu – CEPS počinje sa besplatnim webinarima koji se odnose na pripremu za SIA apliciranje (Fabrika ideja i Kreiranje uticaja) i pisanje projekata. U narednoj fazi pripremili su  webinare na temu poslovnog modeliranja i planiranja, ličnog i profesionalnog razvoja, kao i pokretanja sopstvenog biznisa.

Mladi društveni preduzetnici i ove godine moći će da prijave svoje ideje, a najbolji timovi dobiće mentorsku podršku, početni kapital od 1.500 eura i putovanje na međunarodni samit koji se ove godine održava u Pragu. Za ovaj program mogu da se prijave studenti i srednjoškolci, kao i svi pojedinci ili timovi sačinjeni od članova koji imaju od 16 do 30 godina.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem sljedećeg linka: https://montenegro.socialimpactaward.net/prijavi-se/.

U nastavku se nalazi pregled besplatnih webinar:

Webinar “Generisanje ideja”: https://forms.gle/qEeafJBdgWkiCQ6z8

  1. Četvrtak 26. mart u 13h
  2. Ponedjeljak 30. mart u 14h
  3. Srijeda 01. april u 12h

Webinar “Kreiranje uticaja”: https://forms.gle/k9zWfyDyJPq1ow9BA

  1. Petak 27. mart u 14h
  2. Utorak 31. mart u 13h
  3. Četvrtak 02. april u 12h

Webinar “Kako napisati prijedlog projekta”: https://forms.gle/pkndppoWEuUZRPJe9

  1. Petak 27. mart u 17h
  2. Utorak 31. mart u 16h