Institut za preudzetništvo i ekonomski razvoj učestvovao je na Trećem Designers Marketu, koji se održao od 01 do 03. novembra u Delta City Podgorica, sa ciljem promovisanja crnogorskog zlatoveza.

Svi koji su posjetili IPER-ov štand na Designers Marketu imali su priliku da se upoznaju sa proizvodima ukrašenim autentičnim crnogorskim zlatovezom.

Na sajmu su predstavljeni i promovisani proizvode koje je IPER kreirao u okviru projekta „Očuvanje i razvoj tradicionalnog crnogorskog zanata – zlatoveza“, kao i proizvode koje su kreirale žene koje su obučene da se samostalno bave ovim zanatom. Takođe, promovisana je novokreirana publikacija „Crnogorski zlatovez – simbol crnogorske tradicije“.

Duh tradicije i raznovrsnost proizvoda sa crnogorskim zlatovezom privlačio je pažnju posjetiocima Delta City Podgorica, što potvrđuje veliki broj razmijenjenih vizit kartica, preuzetih publikacija, uspostavljenih saradnji.

Biserka Raičević, Nada Vemić, Dragana Kalezić, Mara Vukanić posvećeno su radile na izradi proizvoda ukrašenih crnogorskim zlatovezom.

Zlatovez je dio kulturnog nasljeđa Crne Gore. Sačuvajmo ga od zaborava!