U saradnji sa Prijestonicom Cetinje, Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj – IPER učestvuje u realizaciji projekta ,,Aktiviraj!” koji finansira Zajednički fond Ujedinjenih nacija za ciljeve održivog razvoja.

Sa ciljem da osnažimo mlade za prelazak iz procesa obrazovanja na tržište rada, tokom juna i jula mjeseca organizujemo jednodnevne i dvodnevne obuke na teme: motivacija i samomotivacija; postavljanje i ostvarivanje ciljeva; priprema za razgovor za posao; upravljanje vremenom i obavezama; kako doći do svoje biznis ideje; izrada biznis plana; promocija na društvenim mrežama; vještine prezentacije i poslovne komunikacije, vještine prodaje i psihologija kupca; savremeno liderstvo; finansijska pismenost, i osnove grafičkog dizajna. Teme obuka odabrane su na osnovu prethodno sprovedenog istraživanja među svršenim srednjoškolcima i srednjoškolkama i studentima Cetinja.

U namjeri da mlade motivišemo i na preduzetničko djelovanje, četvrtkom organizujemo neformalna druženja sa uspješnim preduzetnicima i preduzetnicama Cetinja. Mladi su imali priliku da čuju priču o uspjehu vinarije Rakčević od proslavljenog crnogorskog rukometaša Mladena Rakčevića, o IT kompaniji Logate od Ivice Tatara, a u četvrtak 21. jula, ugostićemo Tijanu Živaljević, mladu književnicu i uspješnu preduzetnicu koja je spojila kreativnost i ljubav prema flori rodnog Cetinja kroz brend ‘’Cvijet Lovćena’’.

Vjerujemo da su sve dosadašnje obuke doprinijele razvoju nedostajućih vještina i sticanju novih znanja kod mladih i da će ih osnažiti za prve korake na tržištu rada. Najbolja investicija ovih dana  i uvijek je investicija u sebe i svoje znanje jer znanje je moć!