Instutut za preduzetnistvo i ekonomski razvoj u Podgorici, u okviru projekta Biznis mladih – Program mentorstva i edukacije za mlade preduzetnike, održao je 05. jula 2018. godine prvi jednodnevni trening na temu „Vještine prezentacije“.

Trening je vodila Ivana Malović, vlasnica kompanije IDFaktor, NLP Trener & Coach. Organizacija treninga predstavljala je kombinaciju mentorskog rada trenera i aktivnog učešća polaznika u praktičnim vježbama koje se baziraju na primjerima iz prakse. Treningu je prisustvovalo 20 mladih preduzetnika koji su ujedno i učesnici programa.

Preduzetnici su imali priliku da kroz praktičan rad steknu znanje kako da sebe i svoju kompaniju predstave na još bolji način, da povećaju svoj kredibilitet i fleksibilnost u nastupu pred različitim ciljnim grupama kao i da povećaju svoje samopouzdanje u javnom nastupu. Takođe, data im je prilika da nauče kako da sa entuzijazmom i uvjerljivošću predstave lične ciljeve i ciljeve svoje kompanije, da savladaju tremu i zablistaju. U najkraćem – da vladaju scenom!

 

„Govor bi trebao da poduči, uđe u srce i podstakne na akciju. Danas su učesnici dobili niz tehnika, metoda, alata koje su neophodne za podsticaj sebe, svog biznis koncepta, energije u nama, kako bolje prezentovati, kako pregovarati sa uvjerenjem, kako voljeti i kako iznijeti kvalitetno ono što radimo, što volimo, čemu stremimo. Kao što rekoh, govor bi trebao da poduči, uđe u srce i podstakne na akciju, a ko ima moć prezentovanja? Mi sami. Mi smo mozak, srce i duša dobre prezentacije.“ rekla je Ivana Mlović, IDFaktor.

U nastavku možete pogledati fotografije i kratak video sa jednodnevnog treninga i osjetiti dio sjajne atmosfere.

Image may contain: 1 person, smiling, sitting, dancing, on stage, shoes and indoor

Image may contain: 2 people, people sitting and indoor

 

Image may contain: 13 people, people smiling, people standing