U okviru Programa mentorstva i edukacije za mlade preduzetnike, održana je 21. marta jednodnevna obuku na temu „Prodaja i psihologija kupca“. Obuku je vodio Radoje Cerović, izvršni direktor konsultantskog studija Communication Strategies & Consulting.

Prodaja predstavlja jedan od komunikacijski najzahtijevnijih zadataka. U vrijeme kada sam pojam prodaje prezivljava dramaticnu transformaciju i nastaju novi i neocekivani kanali komunikacije sa potencijalnim klijentima, psihologija komunikacije poprima  još veću važnost.

Preduzetnici su imali priliku da uče na koji način emocije, usmjeravanje pažnje, ubjeđenja i ostali nesvjesni elementi utiču na proces orijentacije, odlućivanja i same kupovine, kako moderni sistemi postavljaju organizacione i infromatičke strukture koje garantuju efikasan protok prodajnih prilika kroz cijeli sistem, koje su greške i najčešće nedoumice koje se pojavljuju kod nas i u regionu. Takođe, upoznali su se sa prodajnim modelom koji integriše organizacionu nauku i informatičke procese sa psihologijom emocija i instinktivnog ponašanja, tzv. NeuroSales model.

“ Svima nama, preduzetnicima, prodaja je veliki izazov, i danas smo dobili divne savjete koje možemo praktično da primjenimo u našim biznisima. Od početka sam u IPER-ovom programu ‘Biznis mladih’. Prisustvujem skoro svakoj obuci i vrlo sam zadovoljna. Preporučila bih svim preduzetnicima da se prijave i probaju.“ rekla je mlada preduzetnica Jelena Čupić po završetku jednodnevne obuke.