U toku Globalne nedelje preduzetništva, Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj podržao je organizovanje Drugog sajma mladih preduzetnika 16. novembra, u okviru kojeg je Unija mladih preduzetnika Crne Gore održala u biskopu Cineplexx Delta City premijeru prvog filma o mladim preduzetnicima iz Crne Gore „A što ne bi mogli?“. Film je snimljen uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore, a premijeri je prisustvovalo 160 mladih preduzetnika, predstavnika institucija, organizacija, kompanija, studenata i srednjoškolaca.

Prisutnima se obratio ministar Nikola Janović, direktorica Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj Dragana Radević, izvršni direktor kompanije OKOV Jakov Bajović i predsjednik UMPCG Uroš Bulatović.

Na premijeri filma dodijeljene su zahvalnice organizacijama koje su doprinijele razvoju Unije, kao i priznanja članovima ove organizacije, mladim preduzetnicima, koji su omogućili bolji i kvalitentiji rad Unije mladih preduzetnika.

Dugi Sajam mladih preduzetnika održao istog dana u holu TC Dela City, gdje su građani Crne Gore imali priliku da se upoznaju sa 30 mladih preduzetnika i njihovim biznisima kao i da daju podršku jednoj od pet ideja koje su se takmičile na samom sajmu.

IPER je na sajmu imao svoj štand na kojem su svi zainteresovani mogli da se informišu o svim aktivnostima/projektima koje realizujemo u cilju podrške i razvoja mladih preduzetnika.

U sklopu nagradnog takmičenja „Sve oko vas je prilika za biznis“ nagradu od 1.000 eura kupovine u OKOV-u odnijela je Jovana Đurišić sa idejom – Shtrikarica – heklane moderne torbice od recikliranih pamučnih traka.

Ostali partenri na projektu: OKOV, Investiciono-razvojni fond Crne Gore, Glavni Grad, Agencija za međunarodni razvoj – USAID, TC Delta City.

U nastavku se nalaze fotografije.