Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj organizovao je prvo tematsko druženje u okviru projekta Biznis mladih – Program mentorstva i edukacije za mlade preuzetnike 28.06.2018. u prostorijama Erste Banke Crne Gore na temu „Kako se najbolje predstaviti investitoru?“.

Dušan Žunić iz Erste banke i Đuro Kažić iz Investicionog razvojnog fonda upoznali su mlade preduzetnike sa procedurama za dobijanje kredita kod ovih finansijskih institucija, ali i sa najčešćim greškama koje se prave u komunikaciji sa investitorima/finansijerima. Preduzetnici su zainteresovano postavljali pitanja na koja su dobijali jasne i precizne odgovore.

Svoje zadovoljstvo tematskim druženjem sa nama je podijelila preduzetnica Aleksandra Uhrin:

„Hvala na organizaciji. Bilo je dobro čuti dosta korisnih informacija. O pojedinim informacijama nikad ranije nijesam razmisljala tako da sam veoma zahvalna. Atmosfera na okupljanju je bila izvanredna, s obzirom da smo se tek upoznali, ja sam pozitivno iznenađena na koji način je sve proteklo i koliko mi je bilo drago da sam dio ovog projekta.“

„Bilo nam je zadovoljstvo da u prostorijama Erste banke primimo mlade preduzetnike, one koji tek treba da počnu svoj biznis kao i one koji su počeli u protekle dvije godine, ali smo imali prilike i da vidimo neke koji već pet-šest godina uspješno rade. Smatramo da su informacije koje su danas ovdje dobili od strane predstavnika IRF-a i Erste banke bile vrlo korisne, kako po pitanju informacija koje moraju da znaju kada dolaze za kredit ili za bilo kakvu kreditnu podršku tako i o najbitnijim stvarima koje su im potrebne da bi na pravi način prezentovali svoju biznis ideju i na taj način ubijedili kreditore da podrže njihov projekat“, rekao je Dušan Žunić iz Erste banke.

Projekat „Biznis mladih“ realizuje Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER)  uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Tematska druženja imaju za cilj da mladim preduzetnicima omoguće kontakte sa relevantnim institucijama u oblasti njihovog interesovanja i osnovne informacije vezano za oblast njihovog djelovanja.

U nastavku se nalaze fotografije.

Image may contain: 3 people, people sitting, table and indoor

Image may contain: 5 people, people sitting and indoor

Image may contain: 5 people, people smiling, people sitting