Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu Opštine Bar raspisala je Javni konkurs za podršku ženskom preduzetništvu za 2021. godinu. Riječ je o bespovratnim finansijskim sredstvima u ukupnom iznosu od 35.000€ koja se dodjeljuju kao podrška ženama da pokrenu svoje biznise, za podsticaj ekonomskog razvoja Opštine i otvaranje novih radnih mjesta.

Ova sredstva su usmjerena za subvencioniranje biznis ideja preduzetnica i privrednih društava u kojima su žene nosioci biznisa – osnivačice, jedan od osnivača ili izvršne direktorke, sa prebivalištem odnosno sjedištem na teritoriji opštine Bar. Maksimalan iznos podrške po biznis planu je 3.000€.

Detaljne informacije o konkursu, kriterijumima i načinu prijave dostupne su na web sajtu Opštine Bar, dok se odgovori na dodatna pitanja mogu dobiti slanjem upita na e-mail Sekretarijata za privredu privreda@bar.me,  kao i putem telefona 030/301-450 i 030/301-430. Info dan za konsultacije biće održan 14. aprila u zgradi Opštine od 10 do 14 sati, uz obavezno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Konkurs za raspodjelu sredstava biće otvoren 30 dana od dana objavljivanja.