Nakon prošlogodišnje uspješne realizacije prvog Climathona, ovogodišnji Climathon koji se održava 27. i 28. novembra biće posvećen poboljšanju kvaliteta života kroz rješavanje problema saobraćaja.

Do 15. novembra putem sljedećeg linka mogu se prijaviti svi zainteresovani između 15 i 45 godina iz svih gradova Crne Gore u oformljenim timovima do pet članova. Timovi mogu aplicirati sa jednom idejom, a prednost će imati timovi sa idejama koje do sada nisu predlagane i finansirana na ostalim takmičenjenjima.

U obzir dolaze bilo koji novi proizvod ili usluga, softverska rješenja, edukativni programi i sve ono čijim bi uvođenjem Podgorica i Crna Gora poboljšala kvalitet života i svakodnevicu svojih građana.

Climathon u Crnoj Gori organizuje NVO „Gnijezdo“, pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Glavnim gradom, Uniqa osiguranjem, Privrednom komorom Crne Gore, Erste bankom, Eko Fondom, kompanijama Glovo i Red Bull.