Na četvrtoj po redu jednodnevnoj obuci za mlade preduzetnike u okviru programa Biznis mladih, održanoj 27. septembra, pedzetnici su imali priliku da uče o digitalnom marketing I e- trgovini. Obuku je vodio Stefan Aleksić, marketing menađer Amplitudo DOO.

Preduzetnici su imali priliku da se upoznaju sa filo    zofijom Inbound marketinga i Inbound metodologije, koja nije zastupljena u digitalnom marketingu kada je Crna Gora u pitanju. Većini prisutnih ova tema nije bila poznata, a kako je inbound marketing najbolji način da se mali biznisi i startup-ovi predstave i pozicioniraju u digitalnom svijetu, ovaj trening je došao u savršenom trenutku za njih.

Više o društvenim mrežama, strategiji i optimizaciji, kao i načinu reklamiranja na svim društvenim mrežama pojedinačno, govorilo se u drugom dijelu. Kako svi u grupi raspolažu znanjem iz različitih oblasti i posluju u različitim branšama, razmjenjivali su mišljenje o njihovim digitalnim kanalima I dobijali savjete kako da unaprijede društvene mreže, a samim tim i poslovanje firmi.

Takođe, posebna pažnja bila je usmjerena na važnost e-mail marketinga i način na koji primjenom Inbound metodologije dolazimo do potencijalnih kupaca koristeći email.

Ovo je bila prilika da nauče na koji način mogu iskoristiti društvene mreže za poboljšanje prodaje svojih usliga/proizvioda ili za pozicioniranje na tržištu.

“Svi prisutni su sa interesovanjem reagovali na priču o Inbound marketingu i aktivno učestvovali u vježbama kako u tom dijelu tako i u dijelu marketinga na društvenim mrežama. Iz tog razloga jako sam zadovoljan što su svi prisutni prepoznali važnost ove vrste marketinga i izrazli želju za daljim usavršavanjem iz ove oblasti” rekao je Stefan Anleksić, Amplitudo DOO