Glavni grad Podgorica raspisao je Konkurs za podršku biznis idejama na području gradskog naselja Stara Varoš. Za navedeni projekat planirana su bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 eura za realizaciju biznis ideja kojima se u Staroj Varoši podstiče ekonomski razvoj i proizvodnja; razvoj zanatske, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti i razvoj turizma; očuvanje životne sredine i održivi razvoj, kao i afirmacija i valorizacija kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti ovog dijela Podgorice.

Konkursom je predviđeno da biznis ideja bude predstavljena kroz biznis plan, a maksimalni iznos odobrenih sredstava iznosiće 12.500 eura. Jedno lice može konkurisati sa najviše dva biznis plana od kojih će jedan biti podržan.

Zbog velikog interesovanja građana a u želji da se dođe do što boljih i kvalitetnijih biznis rješenja koja će biti dugoročno održiva i čime će Staroj Varoši vratiti nekadašnja prepoznatljivost i autentičnost, Glavni grad će osim finansijske podrške svim zainteresovanima pomoći da koncipiraju svoje biznis ideje u biznis planove.

Prijave na Konkurs podnose se najkansnije do 18.09.2020 godine.

Sve informacije o konkursu, kao i detalji u vezi sa prijavom dostupni su na linku:

https://podgorica.me/storage/16117/5f3b7645475cd_Konkurs.docx