Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER), u saradnji sa Udruženjem starih zanata i vještina NIT, organizuje obuku u okviru projekta „Očuvanje i razvoj tradicionalnog crnogorskog zanata – zlatoveza“ za sve zainteresovane žene koje su voljne da steknu vještine vezenja zlatoveza i na taj način doprinesu njegovom očuvanju od zaborava.

Ovim putem, pozivamo sve zainteresovane žene da se prijave za obuku:

„Vještine vezenja crnogorskog zlatoveza“

Obuka je namijenjena ženama sa teritorije Glavnog grada Podgorica koje bi htjele da se bave zlatovezom, starosne dobi od 20 do 67 godina (studentkinjama, zaposlenima, nezaposlenima, penzionerkama, pripadnicama ranjivih grupa). Za učestvovanje na obuci nije potrebno predhodno iskustvo, već samo dobra volja i želja za sticanjem zanata vezenja zlatoveza.

Koristi koje će žene imati dolaskom na obuku su:

  1. sticanje vještina zlatoveza;
  2. samostalno djelovanje na tržištu i ostvarivanje zarade;
  3. mogućnost pristupanja Udruženju NIT i zaposlenje;
  4. prepoznatljivost i promocija njihovog umijeća.

Obuka će trajati 10 dana, dva puta nedeljno, po 3h u prostorijama IPER-a. Broj učesnica je ograničen na 10, a obuka je besplatna.

Za obuku se možete prijaviti slanjem e-maila iper@t-com.me ili putem telefona, pozivom na broj 020 620 611.

Prijave su otvorene do 08. maja 2019. godine.

Dođite da zajedno oživimo zlatovez!

Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).  U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa Glavnim gradom Podgorica i opštinama Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.