Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj podržaće Sajam poljoprivrede na Trgu nezavisnosti u Podgorici na temu: “Neophodnost većeg učešća domaćih proizvoda u ponudi sektora turizma i trgovine” koji organizuje Montenegro Biznis Alijansa u saradnji sa Glavnim Gradom Podgorica i uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva ekonomije.

Sajam će se održati 18.04.2019. godine (četvrtak) sa početkom u 11h.

Ovo je treći Sajam zaredom koji se na prijedlog MBA organizuje prije početka glavne turističke sezone.

Cilj organizovanja ovog događaja je dalja promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda uz naglasak na neophodnost jačanja saradnje poljoprivrednih proizvođača i predstavnika turističkog i trgovinskog sektora. Upravo su ovakve i slične manifestcije prilika da se osnaži saradnja sektora turizma i trgovine sa poljoprivrednim proizvođačima. Ovo su aktivnosti koje traže kontinuitet kojim se jedino može i ostvariti željeni cilj.

Organizatori su obezbijedili prostor i štandove na kojima će biti izloženi poljoprivredni proizvodi, uz napomenu da poljoprivredni proizvođači nemaju obavezu plaćanja bilo kakve nadoknade.

Ovo je pravi primjer intenziviranja saradnje privatnog i javnog sektora koji u kontinuitetu treba podsticati i razvijati u interesu stvaranja što podsticajnijeg poslovnog ambijenta kao neophodnog uslova za ukupan razvoj naše ekonomije.