U okviru „Programa mentorstva i edukacija za mlade preduzetnike – Biznis mladih“ održana je 07. februara  prva jednodnevna obuka za mlade preduzetnike u ovom ciklusu obuka koje su predviđene za 2019. godinu, na temu „Kako kreirati brend?“. Obuku je vodila Jelena Damjanović Vidaković, vlasnica kreativne radionice Angie&Me, u prostorijama IPER-a.

Obuka se sastojala iz četiri cjeline i dijela namijenjenog njihovim pitanjima. Preduzetnici su imali priliku da uče šta je brend, koja je svrha brendiranja, slika brenda u javnosti, kako do brenda, kao i da dobiju savjete i smjernice u procesu izgradnje vlastitog brenda.

S obzirom na značaj digitalizacije i uloge koju internet i društvene mreže imaju u savremenom društvu, poseban akcenat stavljen je na izgradnju brenda na internetu i na društvenim mrežama, prvenstveno Facebook, Instagram i You tube kao najdominantnije u Crnoj Gori. Preduzetnici su imali prilike da uče o važnim elementima nastupa na mrežama, pravilnom odabiru mreža na koje treba biti aktivan i različitim načinima komuniciranja na istim.

Diskutovali su o influence marketingu i dobrim i lošim stranama angažmana influensera u promociji brenda, kao i o saradnji sa komplementarnim brendovima.

Takođe, preduzetnici su imali prilike da čuju priču o kreativnoj radionici „Angie&Me“ i načinima na koje su vlasnice za četiri godine izgradile željeni pozitivni imidž u javnosti i postale prepoznate u društvu kao cvjetne majstorice.

„Kao predavač sam bila izuzetno zadovoljna što sam uspjela motivisati učesnike na izuzetno otvorenu i kvalitetnu interakciju, koja je prožimala cjelokupni tok trajanja obuke. Za sam kraj, dala sam svoj osvrt na njihove postojeće naloge i prezentacije na internetu, sa konkretnim savjetima i smjernicama na čemu bi mogli da porade u budućem periodu“ rekla je Jelena Damjanović Vidaković po završetku obuke.