Tri studentska tima postala su crnogorski pobjednici najvećeg evropskog programa podrške razvoju društvenih biznisa. Svi pobjednički timovi dobijaju stručnu mentorsku podršku, putovanje na godišnji međunarodni Samit Nagrade za društvene promjene i početni kapital za pokretanje posla i to – po 1.500 eura od Erste banka Crna Gora i po 500 eura od kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora.

Zajedničko za sve pobjedničke ideje iz različitih dijelova Crne Gore, jeste snažna društvena komponenta kojom pokazuju opredijeljenost za mijenjanje društva u kojem žive. Među šest timova finalista, glasovima online zajednice izabran je jedan pobjednički, dok su o preostale dvije pobjedničke ideje odlučili članovi stručnog žirija Nagrade za društvene promjene.

Pobjedu u glasanju online zajednice odnio je tim iz Ulcinja koji je predložio ideju pod nazivom „Čuvanje kućnih ljubimaca“ odnosno uspostavljanje servisa za čuvanje kućnih ljubimaca dok su vlasnici na odmoru.

Žiri je u pobjednike uvrstio tim sastavljen od studenata iz više gradova Crne Gore, koji je predstavio ideju pod nazivom „Prodiši“ koji želi da ponudi jeftino rješenje za prečišćavanje vazduha u domovima stanovnika Crne Gore koji žive u zagađenoj sredini. I druga pobjednička ideja po izboru žirija ima izraženu komponentu zaštite životne sredine. Riječ je o timu studenata iz Podgorice koji su predstavili ideju „Igla i konac“ i žele da pokrenu posao kreativne reciklaže starih predmeta, pretvaranjem u predmete sa novom estetskom i upotrebnom vrijednošću.