Preko 10 miliona ljudi u 160 zemalja svijeta, tokom ove nedelje, učestvovaće u obilježavanju Globalne nedjelje preduzetništva (Global Entrepreneurship Week – GEW). Već devet godina kako je ustanovljena, Globalna nedjelja preduzetništva danas predstavlja najveću svjetsku proslavu inovatora i kreatora radnih mjesta koji pokreću nove poslovne poduhvate i tako oživljavaju ideje, doprinoseći privrednom rastu svojezemlje.

Domaćin Globalne nedelje preduzetništva u Crnoj Gori, Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER), organizovaće nekoliko aktivnosti u periodu od 13. do 19. novembra 2017.godine.

Už elji da najmlađe učimo preduzetništvu, štampali smo publikaciju ’Moj biznis’ za osnovce. Kroz priču i slikovite primjere, likovi Milena i Nikola objašnjavaju osnovne ekonomske termine i podstiču djecu da razmišljaju o svojim idejama, da otkriju šta je to novac, odakle dolazi bogatstvo, šta je kapital, zašto je važno da štede i kako mogu da osnuju porodičnu firmu. U saradnji sa našim partnerima Glavnim gradom (Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje) i Montenegro Biznis Alijansom, obićićemo pet osnovnih škola u Podgorici i održati djeci po jedan čas o preduzetništvu a zatim im podijeliti publikaciju. Nadamo se da će ova pročitana priča biti njihov prvi korak u svijet stvaranja, kreativnosti, inovativnosti i samostalnosti.

Takođe, Dragana Radević, direktorica Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj, učestovavaće na biznis akademiji Birziminijum i održati predavanje 15. novembra na temu ‘Žene u biznisu – heroine novog doba’.

Sve aktivnosti u toku Globalne nedelje preduzetništva 2017 možete pratiti na našoj Facebook stranici.