Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER), u saradnji sa Udruženjem starih zanata i vještina NIT, organizuje završni događaj projekta „Očuvanje i razvoj tradicionalnog crnogorskog zanata – zlatoveza“, 22. novembra u prostorijama JU Muzeji i Galerije Podgorice, sa početkom u 11:00h.

Na događaju će biti predstavljeni postignuti rezultati, izloženi novi proizvodi sa zlatovezom kreirani u saradnji sa dizajnerima, crnogorske ženske košulje koje su dio crnogroske narodne nošnje, kreirane tokom obuke „Vještine vezenja crnogroskog zlatoveza“, kao i proizvodi koji su kreirani od strane žena koje smo obučili da se samostalno bave ovim zanatom. Polaznice pomenute obuke podijeliće svoje utiske sa nama i biće im dodijeljeni sertifikati za uspješno završenu obuku. Takođe, promovisaćemo publikaciju o crnogroskom zlatovezu pod nazivom „Crnogorski zlatovez – simbol crnogorske tradicije“.

Završnom događaju prisustvovaće predstavnici EU Delegacije u Crnoj Gori, Programa za razvoj ujedinjenih nacija (UNDP), Glavnog grada Podgorica, kao i drugi predstavnici javnog i privatnog sektora u Crnoj Gori, poslovnih asocijacija i svi koji pokažu interesovanje da prisustvuju događaju i upoznaju se sa tradicionalnim crnogorskim zanatom – zlatovezom.

Svi zainteresovani svoje prisustvo mogu potvrditi na iper@t-com.me, do 21. novembra do 10:00h.

Završni događaj projekta organizujemo u saradnji sa Udruženjem starih zanata i vještina NIT. Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa Glavnim gradom Podgorica i opštinama Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.

Dođite da zajedno oživimo duh tradicije!