Ministarstvo ekonomskog razvoja je raspisalo Javni poziv za kandidovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Svjetska izložba ili Expo je najznačajnija međunarodna izložbu koja se od 1851. godine svake pete godine organizuje u izabranoj zemlji, odnosno gradu domaćinu. Zemlje učesnice, na inovativan i kreativan način, predstavljaju ideje, iskustva i najbolje prakse na temu predmetnog Expo-a. Naredna Svjetska izložba će se održati u Dubaiju u periodu od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine  pod temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ koja obuhvata tri podteme: Mogućnost, Mobilnost i Održivost.

Poziv je upućen svim preduzetnicima, stvaraocima, start-upovima, organizacijama i drugim privrednim subjektima koji kroz kreativni izraz iz oblasti dizajna suvenira, tekstila, umjetničkih radova malog formata, prehrambrenih i kozmetičkih proizvoda valorizuju potencijale, ljepote i specifičnosti Crne Gore.

Paviljon Crne Gore nalazi se na uglu dvije promenade u tematskom distriktu „Održivost“ i biće otvoren za posjetioce 12 sati svakoga dana. Paviljon Crne Gore ima galerijski prostor veličine 200 m2 u kojem će biti postavljena izložba pod naziovom „Blagosloveni prirodom“. Izložba sadrži elemente arhitekture i dizajna koji izražavaju i valorizuju vrijednosti i specifičnosti podneblja Crne Gore. U okviru izložbenog prostora nalaziće se komercijalni prostor u kojem će posjetioci moći da kupe reprezentativne proizvode iz Crne Gore.

Kompletan tekst javnog poziva dostupan je na linku: https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-kandidivanje-prozivoda-za-prodaju-u-paviljonu-crne-gore-na-svjetskoj-izlozbi-expo-2020-dubai

Rok za prijave: 10. jul 2021.godine.